Vibop edicions

L’interès de Vibop edicions gira al voltant del vi, la cuina i el paisatge. Així mateix, de tot el que es vinculi amb les arts i els sentits.
Encetem el segell editorial amb la col·lecció Envinats, una col·lecció de plaquettes o llibres de petit format, que vinculen el món del vi amb el món de les arts i la creació.


Els dos primers títols: Josep Roca, a l’avantguarda del món del vi, una selecció de tasts que ha ofert en els darrers anys el sommelier i co-propietari del Celler de can Roca; i Les olors en la literatura, una selecció de fragments de la literatura universal de tots els temps sobre el món de les olors, a càrrec de l’escriptor Vicenç Pagès Jordà. Aquests dos primers títols es publiquen el març del 2018.

– Si voleu la col·lecció completa podeu fer-vos subscriptors i rebreu puntualment a casa cada nova plaquette.

– Si voleu comprar un número concret, el trobareu en aquests establiments. També podeu contactar amb nosaltres.

Vibop edicions

L’equip

Montserrat Serra i Arenas

Periodista cultural i vinícola, impulsa les activitats que es mostren sota el paraigua de Vibop. Nascuda a Alella el 1969, és llicenciada en Ciències de la Informació (Periodisme) per la Universitat Autònoma de Barcelona UAB. Ha estat redactora de cultura del setmanari d’informació ‘El Temps’ (1991-1996); del programa ‘Avisa’ns quan arribi el 2000’ del Canal 33 (1998-1999); redactora del programa ‘Temps era temps’ de TV3, dirigit per Àngel Casas (2000); redactora de tretze programes documentals per a Media 3.14 dins la sèrie ‘El meu avi’ i ‘Noms’ (2000-2004); i del 2005 al 2013, responsable del canal Lletres del diari VilaWeb. Ha dirigit els documentals ‘J. A. Coderch de Sentmenat’ i ‘Català Roca: la memòria en instantànies’ per a Barcelona Televisió BTV. Els primers articles periodístics els escriu a la Revista Alella, on amb el temps exerceix de cap de redacció (1986-1992). Funda el 2008 la revista Papers de Vi, que edita l’Associació Cultural Revista Alella. Des del 2013 és periodista freelance. Exerceix el periodisme literari i vinícola alhora que organitza activitats que combinen la creació amb el món del vi. El 2017 funda VIBOP edicions.

Montse Serra Arenas

L’equip de VIBOP edicions també és format per:

Josep Puig Marcos

Director d’art i maquetador de la col·lecció Envinats

Ramon Ruiz i Bruy

Productor editorial. Nascut a Alella el 1955. Va fundar Edicions Pleniluni. Ha desenvolupat duran quatre dècades l’ofici d’editor i productor gràfic. Es el director de les revistes Alella i Papers de Vi.

Martí Crespo

Corrector. Nascut a Barcelona el 1972. És filòleg de formació, periodista de professió i historiador de vocació. Ha treballat com a corrector i redactor en molts mitjans de comunicació del país (El Periódico, Avui, VilaWeb, Ara…) i ha col·laborat en revistes nacionals i locals de tota mena, com El TempsPapers de vi d’Alella.

Jaume Prenafeta

S’encarrega de la publicitat