Apunta’t a la nostra newsletter

Rebràs periòdicament informació de totes les activitats vinculades a Vibop: novetats editorials, sessions de Literatures amb sentits, programació de la Nit de la Pansa blanca, calendari dels Tasts narrats…

ABRIL


Literatures amb sentits (43)

Eduard Puig i Vayreda.

25 d’abril, al Centre d’Art can Manyé, 19.30
Eduard Puig i Vayreda, in memoriam
La matinada del 17 d’abril del 2018 s’ha mort l’enòleg, docent i humanista Eduard Puig i Vayreda (1942-2018). Havia estat alcalde de Figueres, la seva ciutat, del 1981 al 1983, i havia dirigit l’Institut Català de la Vinya i el Vi del 1984 al 1990. Puig i Vayreda estava vinculat amb la DO Alella, perquè fou a la cooperativa Alella Vinícola que va fer la seva primera verema. Durant anys també va desenvolupar la docència a la Universitat de Girona. Va escriure articles i va publicar diferents llibres, l’últim dels quals va aparèixer aquest mes de febrer a l’editorial Brau: El jardí de Dionís. L’entorn cultural del vi.

Havíem convidat Eduard Puig i Vayreda a parlar i presentar El jardí de Dionís, tot un tractat rigorós i generós sobre la cultura del vi, en la sessió de ‘Literatures amb sentits’ del mes d’abril, acompanyat de dos dels seus amics, els enòlegs Jordi Pujolràs i Josep Maria Pujol-Busquets.

Tot i que no ens podrà acompanyar, hem decidit mantenir la sessió i convertir-la en un acte d’homenatge a la seva persona. Ho farem, és clar, amb els seus amics Jordi Pujolràs i Josep Maria Pujol-Busquets, i amb la lectura d’alguns fragments del llibre a càrrec de Mark Ullod.

Maridarem la sessió amb el vi Cau d’en Genís 2017 Màgnum, del celler Alta Alella.

La sessió és de franc. Es recomana inscripció prèvia a vinyaserra@gmail.com

Organitza: Ajuntament d’Alella.
Idea, coordinació i conducció: Montserrat Serra, periodista.
Col·laboren: Alta Alella, llibreria La Llopa de Calella, centre d’art Can Manyé, Biblioteca Ferrer i Guàrdia d’Alella.

ABRIL


Dins la festa Alicia’t! (43)


29 d’abril, a la Fundació Alícia de Sant Fruitós de Bages, 11.30
DO ALELLA: VINS DE PANSA BLANCA VORA EL MAR
L’univers del vi i la viticultura esdevenen actors per a la recuperació d’antics vincles vers la terra avui quasi perduts. La cultura agrària, el terrer, la natura i el paisatge són part important del relat i el patrimoni no escrit que conté una copa de vi. De la mà de Montse Serra, periodista i editora de VIBOP Edicions, i Francesc Muñoz, geògraf, ens endinsarem en la realitat de la DO Alella i del seu paisatge, tot tastant i gaudint de la versatilitat dels seus vins fets amb pansa blanca.

MAIG


Literatures amb sentits (44)

30 de maig, al Centre d’Art can Manyé, 19.30
Martí Sales i Sebastià Portell: a pèl. Amb l’editora de Labreu, Ester Andorrà

Dos autors provocadors i de gran potència creativa ens llegiran íntegrament el conte que han publicat a Labreu edicions. Després parlaran de creació literària. Així també coneixerem el projecte de Labreu Edicions. El conte de Martí Sales es titula ‘Pelophylax Shqipericus’ i forma part del llibre Cremen cels. El de Sebastià Portell és ‘CONY’, dins el llibre La recerca del flamenc.
Maridarem la sessió amb un vi de la DO Alella.