Apunta’t a la nostra newsletter

Rebràs periòdicament informació de totes les activitats vinculades a Vibop: novetats editorials, sessions de Literatures amb sentits, programació de la Nit de la Pansa blanca, calendari dels Tasts narrats…

LLEGIT A LES XARXES

El periodista i poeta Esteve Plantada va recomanar Alcohols. Aproximació als graus: “Un llibre menut i molt ben tramat pels poetes totterreny Núria Martínez-Vernis i Martí Sales. Poesia d’alta graduació amb textos d’ells dos i de Kavafis, Duras o Vinyoli.” Considera que és perfecte per descobrir “la bona feina de Vibop, una editorial sigil·losa, però de passes sòlides, que gravita al voltant del vi, la cuina i el paisatge”.


SIMENON I MAIGRET S’ENTAULEN

Primer títol de la col·lecció La panxa del bou de gastronomia: Simenon i Maigret s’entaulen, de Robert J. Courtin. L’autor, que va ser el gran crític gastronòmic del diari Le Monde, explica la formació gastronòmica de l’escriptor Georges Simenon, la seva cultura culinària, que era una suma de cuina belga i francesa, i que és la que va heretar el seu personatge de ficció més conegut i més gormand, el comissari Maigret. La segona part del llibre conté el receptari de la Madame Maigret, una vuitantena de receptes de plats de cuina tradicional, que apareixen en les novel·les negrocriminals protagonitzades pel comissari Maigret. Una delícia de llibre, en especial pels amants de la novel·la negra i pels amants de la gastronomia.
Aquesta obra ha estat traduïda per Eulàlia de Bobes i s’obre amb un pròleg esplèndid de Xavier Pla.
El llibre és el primer de l’editorial que trenca el format plaqueta i fa un salt de format (160×213). Conté 168 pàgines i té un preu de 18,90€.


I RECORDEU:

Si us feu subscriptors, de la col·lecció Envinats rebreu els llibres a casa i a un preu més econòmic.


ALTRES TÍTOLS PUBLICATS:


ACTIVITATS DE VIBOP EDICIONS QUE VAN DE GIRA

Si us interessa alguna de les activitats, escriviu-nos a info@vibop.cat i us n’informarem.



PARLANT DE MÚSICA. Un concert amb música i paraula

Audició a càrrec del violoncelista Joan Palet, sobre música de Domenico Gabrielli, que s’intercala amb la lectura d’una selecció de proses del llibre ‘Parlant de música’ de Margarida Hervàs (Vibop edicions), a càrrec de l’actor Mark Ullod.
La proposta té una durada de 40 minuts.
Adreçat a tot tipus de públic, però especialment l’adult.
Es necessiten dos cadires i dos faristol. En espais oberts cal pensar si és necessària l’amplificació del so (preferentment sense micros).
Es posarà una paradeta per vendre el llibre.
Disponibilitat: cal quadrar dates amb tots dos artistes.


JULIÀ GUILLAMON A LA MANERA DE JOAN PERUCHO

L’escriptor Julià Guillamon ens parlarà de la figura de Joan Perucho, de la qual enguany se’n celebra l’Any Perucho, coincidint amb el centenari del seu naixement. I també ens parlarà del llibre ‘Vi i benzina’ (Vibop edicions), on trobem quatre contes originals de Guillamon escrits a la manera de Perucho.
Durada: 1 hora.
Adreçat a un públic adult.
Es posarà una paradeta per vendre el llibre.
Disponibilitat: cal quadrar dates amb Julià Guillamon.



NARCÍS COMADIRA SOBRE JOSEP CARNER

El poeta Narcís Comadira ens endinsa en la poesia de Josep Carner, a partir de la seva plaqueta ‘Els raïms immortals i altres textos’ (Vibop edicions), coincidint amb l’Any Carner i els 50 anys de la seva mort.
Durada: 1 hora.
Adreçat a un públic adult.
Es posarà una paradeta per vendre el llibre.
Disponibilitat: cal quadrar dates amb Narcís Comadira.


POESIA I LLIBERTAT

Un recital amb Enric Casasses, David Caño i Joan M. Minguet
Recital de poesia combativa. La primera part, a partir dels llibres 1-0 Trenta poetes per la llibertat i Poemes de combat de Joan Brossa (Vibop edicions). La segona part, amb poemes d’aquests poetes (alguns inèdits) i d’altres creadors, que tenen com a nexe d’unió la denúncia de la repressió i el cant a la llibertat.
Durada: 45 minuts.
Va adreçat a tot tipus de públic, especialment l’adult.
Pel que fa als requeriments tècnics: en funció del lloc, cal pensar si és necessària l’amplificació del so.
Es posarà una paradeta per vendre el llibre.
Disponibilitat: cal quadrar dates amb els poetes.


A TAULA AMB EIXIMENIS

Com beure i menjar a l’Edat Mitjana
Xerrada i tast de vi. A càrrec de la historiadora Cristina Armengol, a partir de la plaqueta ‘A taula amb Eiximenis’ (Vibop edicions). Maridem la xerrada amb un vi de la Denominació d’Origen més propera on se celebri l’activitat.
Durada: 1 hora.
En funció del lloc, cal pensar si és necessària l’amplificació del so. Les copes les portem nosaltres i el vi també. Es fa una previsió de trenta persones. Es posarà una paradeta per vendre el llibre.
Disponibilitat: cal quadrar dates amb Cristina Armengol.


CARTES I BÚSTIES

Un món que s’acaba
Conversa entre el dissenyador gràfic Enric Satué, el neuròleg Nolasc Acarín i el dissenyador industrial André Ricard, a partir del llibre Cartes per a bústies, bústies per a cartes (Vibop edicions).
Durada: 1 hora.
Adreçat a un públic adult.
Es posarà una paradeta per vendre el llibre.
Disponibilitat: cal quadrar dates amb els autors.


‘La bacant’ de manolo Hugué.

TAST NARRAT: MIRÓ, MANOLO, MAILLOL I EL SEU PAISATGE VINÍCOLA

Dins del programa Biblioteques amb DO
El pintor Joan Miró i els escultors Manolo Hugué i Aristides Maillol van elaborar algunes obres que tenien la vinya i el vi com a tema central. Perquè tots tres van viure en paisatges rurals que van marcar la seva vida i obra. Ho descobrirem tot fent un viatge sensorial, amb un tast de vins i uns tastets gastronòmic.
Si us interessa portar aquesta activitat al vostre poble o ciutat, escriu-nos: info@vibop.cat


ELS LLIBRES DE VIBOP A LA PREMSA

18/05/2021
Xavier Grasset entrevista Jordi Cornudella, traductor de ‘Sobre la felicitat’ d’Epicur, al programa Més324

03/05/2021
La recepta d’Epicur per ser feliç: plaer, austeritat i seny, de Jordi Nopca (Diari Ara. Suplement Llegim)

04/05/2021
Vibop edicions recupera la traducció de Jordi Cornudella del llibre ‘Sobre la felicitat’ d’Epicur, de Pere Francesch (ACN / Regió7 / Vadevi)

04/05/2021
Consells per ser feliç, de David Castillo (ElPuntAvui)

07/05/2021
Epicur: ‘L’ésser feliç no té maldecaos ni en provoca als altres’, de Montse Camps (Catalunya Ràdio)

07/05/2021
Veritats i mentides sobre Epicur, de Magí Camps (La Vanguardia)

12/05/2021
Atrevim-nos a ser lliures: una estimulant invitació d’Epicur i Jordi Cornudella, de Joan Josep Isern (Totxanes, totxos i maons)

12/05/2021
Bodegons amb ampolla de vi als mitjans: En llaçant saviesa i elegància, de Ruth Troyano (Cupatges)

El programa ’L’illa de Maians’ de la Llibreria Ona, parla d’Alcohols, de Núria Martínez-Vernis i Martí Sales. Dirigit i conduït per Bernat Dedéu, amb Míriam Cano i Esteve Plantada (25/3/2021)

Miquel Martín: ‘Vinyoli va madurant i interioritza el vi, que passar a format part de l’ànima del poeta’. Aleix Savan. VadeVi (21/03/2021)

Com explicaven al segle XVI, en català, les mesures contra l’epidèmia a l’Alguer. Bel Zaballa. VilaWeb (19/03/2021)

La passa de l’Alguer, 1583’. Magí Camps. La Vanguardia (15/3/2021)

L’editora Montse Serra participa al programa ‘El somni del minotaure’. Amb Joan Poch i Emília Illamola.
Mataró ràdio (10/3/2021)

‘Vinyoli trasbalsa la bellesa com el vi’, un assaig de Miquel Martín i Serra. Montse Camps. Llibres per
escoltar. Catalunya ràdio. (25/2/2021)

Núria Martínez-Vernis: “L’alcohol no és la droga de la nostra generació. La nostra és la cocaïna’. Andreu
Barnils. VilaWeb (23/2/2021)

‘Un assaig tasta el vi de Joan Vinyoli’. Carles Geli. El País (16/2/2021)

Vicenç Pagès Jordà ha parlat d’olors i pudors al programa Islàndia de RAC1, conduït per l’Albert Om. Un
programa dedicat a l’olfacte (4/2/2021. Minut 1:09:50).

‘Policies que mengen’. BCNegra (29/01/2021)

‘Al pot petit hi ha bona literatura’, Àlex Milian. El Temps (11/01/2020)

‘Priorat en Persona o com crear un diccionari literari d’un territori’, Montserrat Serra. VilaWeb (20/12/2020)

‘Alcohols. Aproximació als graus: Performance literària de Núria Martínez-Vernis i Martí Sales’, Lluís Ruiz. Els experts iCat.fm (10/12/2020)

‘Vibop edicions o quan el vi impulsa un projecte literari’, Montserrat Serra. Revista Arts (2/12/2020)

‘Vicenç Pagès ens transporta per les pudors i les ferums amb caràcteren a literatura’, Cristina Vilà. Empordà.info (30/11/2020)

‘Menjar com el comissari Maigret’, Carles Geli. Diari El País (24/11/2020)

Montserrat Serra: ‘És important contribuir a la cultura de la comunitat on vius’, Idoia Perich. Surt de Casa (17/11/2020)

‘El món culinari de Simenon’, Sebastià Bennasar. Diari VilaWeb (14/11/2020)

‘Homer a l’autobús’, Adrià Pujol Cruells (22/10/2020)

‘De Simenon a Maigret, el gusto por la buena cocina’, Jose Oliva. Agència EFE. La Vanguardia (04/10/2020)

Valèria Gaillard signa l’article ‘A la cuina amb Maigret‘, on parla del llibre Simenon i Maigret s’entaulen, el primer títol de la col·lecció de gastronomia La panxa del bou.

“Falten més llibres sobre vi, però també falten lectors”
La directora del digital Va de Vi, Margalida Ripoll, entrevista a Montserrat Serra, responsable de Vibop edicions, sobre la col·lecció Envinats.

Julià Guillamon: “Els personatges es volen sincronitzar amb la natura”
El periodista Magí Camps entrevista a Julià Guillamon i parla del llibre ‘Vi i benzina’, plaqueta número 10 de la col·lecció Envinats.

Un verano con Perucho
El suplement Cultura/s del diari La Vanguardia dedica un especial a l’Any Joan Perucho. Escrit per Julià Guillamon, fa un recorregut pels paisatges i temàtiques d’un escriptor vital, hedonista i amant del fantàstic.

Lectures d’estiu i pícnics a la fresca a ‘El restaurant Caníbal’ de Catalunya ràdio
Nacho Borraz, llibreter de La Central del Raval, parla de les últimes novetats de la col·lecció Envinats en el programa el Suplement de Catalunya Ràdio, dins la secció ‘El restaurant Caníbal’ de Paula Molés, que tanca el programa.

La panxa del bou, una nova col·lecció sobre gastronomia
El digital Va de gust parla del primer número de La panxa del bou, Simenon i Maigret s’entaulen.


***


VIBOP RECOMANA

In vino litterae. Cicle organitzat per l’AELC i Vinseum
https://www.escriptors.cat/invino
Tres trobades entre escriptors i viticultors.
Dijous 2 de juliol
amb el dramaturg Jaume Miró i els viticultors Carles Xuriguera de Mas Patiràs i Anna Espelt del celler Espelt. Conduït per Sebastià Portell.
Dijous 9 de juliol
amb la novel·lista Carla Gracia i l’Assumpta Llopart i la Tina del celler Llopart. Conduït per Montse Serra.
Dijous 16 de juliol
amb el novel·lista Manuel Baixauli i el viticultor Joan Rubió del celler Cal Tiques. Conduït per Montse Serra.
Les converses són en directe a partir de les 19.00h i les podeu seguir a través del zoom de l’AELC o posteriorment per Youtube.


***


El Priorat ja té el seu diccionari literari. Per Valèria Gaillard.

L’alfabet del Priorat. Per Magí Camps.

Priorat en Persona: quan el vi i la literatura es donen la mà. Per Gustau Nerín.

El vi fa sang i també bona literatura. Per Lluís Llort.

CIUTAT MARAGDA: EL VI I LA LITERATURA
Podeu escoltar el programa de Catalunya Ràdio que condueix David Guzman, parlant de
vi i de literatura, amb Maria Bohigas, Jordi Puntí i Roser Vernet. Una bona companyia
difícil d’igualar. Escolteu-lo aquí.