Apunta’t a la nostra newsletter

Rebràs periòdicament informació de totes les activitats vinculades a Vibop: novetats editorials, sessions de Literatures amb sentits, programació de la Nit de la Pansa blanca, calendari dels Tasts narrats…

PROPERES SESSIONS DE LITERATURES AMB SENTITS


Dimarts 30 d’octubre, a les 19.30 a Can Manyé
Zuric, 1917. Lenin, Joyce, Tzara d’Agustí Pons

L’autor de Zuric, 1917. Lenin, Joyce, Tzara (Editorial Pòrtic), el periodista i biògraf Agustí Pons, ens parlarà d’aquesta obra a mig camí entre l’assaig i la crònica periodística. Una història trepidant que es llegeix com una novel·la.
Maridarem la sessió amb un vi de la DO Alella.

 

Dimecres 28 de novembre, a les 19.30 a Can Manyé
Cinquanta anys de Les dones i els dies de Gabriel Ferrater

Les dones i els dies (1968) és el volum en què Gabriel Ferrater va aplegar la seva poesia. Aquesta edició presenta per primera vegada, a més del text definitiu, tots els altres poemes que Ferrater havia publicat en revistes o que havia inclòs en els tres volums previs i després no va recuperar. Ens en parlarà el responsable de la nova edició del llibre, l’editor i poeta Jordi Cornudella.
Maridarem la sessió amb un vi de la DO Alella.

 

NOU TÍTOL FORA DE COL·LECCIÓ: PRIMER ANIVERSARI DE L’1-O

1-O Trenta poetes per la llibertat


Pocs dies després dels fets del primer d’octubre del 2017, VilaWeb va començar a publicar la sèrie ‘Proclames de llibertat’. Cada dia, durant dos mesos, VilaWeb va publicar un poema o una imatge plàstica creada per poetes i artistes visuals d’aquest país denunciant els fets de l’1-O o bé compartint la mobilització popular als carrers, la vaga general, la declaració de la República.
La intenció de la sèrie era donar visibilitat als creadors, a la seva reacció des de l’art, també des de la immediatesa dels fets, des de l’impacte que els causaven tots aquells esdeveniments i episodis. De tota aquella mirada col·lectiva del món de l’art, en aquest volum n’hem aplegat els poemes. Hi trobem la poesia de Dolors Miquel, Enric Casasses, Sebastià Perelló, Lluís Solà, David Caño, Miquel Desclot, Ester Xargay, Biel Mesquida, Carles Rebassa, Anna Gual, Biel Barnils, Jaume Subirana, Pau Vadell, Joan Todó, Jaume C. Pons Alorda, Andreu Subirats, Lucia Pietrelli, Jordi Valls, Celdoni Fonoll, Antònia Vicens, Anna Pantinat, Emili Sánchez-Rubio, Hilari de Cara, Manel Ollé, Vicenç Altaió, víctor bonetarbolí, Joan M. Minguet Batllori, Laia Martinez Lopez, Ricard Mirabete, Perejaume i dues obres visuals que obren i tanquen el llibre, la primera de Marga Ximenez i la darrera de Frederic Perers.
Són trenta poemes plens d’immediatesa i alhora d’intensitat creativa, són mirades que ens ajudaran, de ben segur, a recordar aquelles setmanes, a recuperar emocions sentides, a reflexionar però també a agafar forces per a continuar un combat que només pot acabar amb la victòria del poble, d’aquest poble en sentit planer, acollidor, incitador que Vicent Andrés Estellés va definir dient que no érem res si no n’érem.

ELS PROPERS TÍTOLS DE LA COL·LECCIÓ ENVINATS


3. Vins de memòria

Celebrem els deu anys de la revista vinícola Papers de Vi, amb una selecció d’articles publicats en la secció ‘Vins de memòria’. Hi trobareu històries autobiogràfiques vinculades al món del vi dels escriptors Josep Maria Espinàs, Màrius Serra, Julià Guillamon, Rafael Vallbona, Pep Quintana, Albert Villaró; els crítics cinematogràfics Imma Merino i M. Torreiro; els poetes Perejaume, Jordi Cornudella, Vicenç Altaió; el traductor Jaume Almirall, l’activista Roser Vernet, l’artista Joma.

4. Vins, vinets i vinasses

Aplega els treballs del dissenyador gràfic i historiador del disseny Enric Satué, relacionats amb el món del vi, que ha realitzat al llarg de la seva carrera. Una part són coneguts, però d’altres són inèdits. Els dissenys són acompanyats per tretze relats autobiogràfics que s’hi relacionen, extrets de diferents llibres publicats per Satué: un catàleg de l’obra d’Antoni Miralda, Cròniques de disseny amb gust de menta, vainilla i xocolata i Un llop a la vora del foc, a més d’un llibre inèdit que l’autor té en preparació.

*A mitjans de novembre a les llibreries.

* Però si us feu subscriptors, sereu els primers de rebre els llibres a casa i a un preu més econòmic.

 

NIT DE LA PANSA BLANCA
EL PROGRAMA


Dijous 25 d’octubre


De la pansa blanca al cartoixà. Un tast
A càrrec de l’enòloga Sara Pérez

Amb la col·laboració de la revista Papers de Vi i el cicle superior de
màrqueting vinícola de l’Institut d’Alella.

Nit de la pansa blancaDissabte 27 d’octubre

De 18.00 a 20.00
Mots encreuats envinats. Amb el crucigramista Pau Vidal i edRa
escola d’art i disseny de Rubí.

Proposta de participació col·lectiva, que consisteix en el fet que el públic
ha de resoldre uns mots encreuats vinícoles, que es desenvoluparan a
partir d’una acció artística i visual.

De 20.00 a 22.30
Tast de vins singulars de pansa blanca i tastets
gastronòmics

Al pati de Can Manyé, els cellers de la DO Alella oferiran un tast de vins
singulars de pansa blanca. Els acompanyarem amb uns tastets
gastronòmics a càrrer del restaurant La Vinícola.

De 22.30 a 24.00
Projecció de la pel·lícula Soulève les montagne
s de Baptiste
Debicki, guanyadora del Gran Premi del Jurat Most 2016, dins del Most
Festival de Vilafranca del Penedès. I del curtmetratge L’aviador, de
Blai Farran, Jordi Gatell i Manel Cortés, guanyador del premi Arrels
dins el Most Festival 2017. Amb la col·laboració del Vinseum.