Apunta’t a la nostra newsletter

Rebràs periòdicament informació de totes les activitats vinculades a Vibop: novetats editorials, sessions de Literatures amb sentits, programació de la Nit de la Pansa blanca, calendari dels Tasts narrats…

PROPERES PRESENTACIONS DELS LLIBRES DE VIBOP EDICIONS


Dimarts 4 de desembre, a les 19.30 a la biblioteca Ferrer i Guàrdia d’Alella
Presentació de 1-O Trenta poetes per la llibertat amb el poeta Enric Casasses i l’historiador de l’art Joan M. Minguet Batllori

Són poemes plens d’immediatesa i alhora d’intensitat creativa, són mirades que ens ajudaran, de ben segur,
a recordar aquelles setmanes, a recuperar emocions sentides, a reflexionar però també a agafar forces per
a continuar el combat.

Us hi esperem a tots. Visca la poesia i visca la llibertat!

Patrocinen l’acte:

DIJOUS 20 de desembre, a les 19.00 al Vinseum, Museu de les Cultures del Vi de Vilafranca del Penedès
Presentació dels llibres de la col·lecció Envinats de Vibop Edicions, amb l’editora Montserrat Serra i la lectura de fragments de les obres a càrrec de l’actor Marc Ullod i un tast de vins de la DO Alella.

 

ELS NOUS TÍTOLS DE LA COL·LECCIÓ ENVINATS


3. Vins de memòria

Celebrem els deu anys de la revista vinícola Papers de Vi, amb una selecció d’articles publicats en la secció ‘Vins de memòria’. Hi trobareu històries autobiogràfiques vinculades al món del vi dels escriptors Josep Maria Espinàs, Màrius Serra, Julià Guillamon, Rafael Vallbona, Pep Quintana, Albert Villaró; els crítics cinematogràfics Imma Merino i M. Torreiro; els poetes Perejaume, Jordi Cornudella, Vicenç Altaió; el traductor Jaume Almirall, l’activista Roser Vernet, l’artista Joma.

4. Vins, vinets i vinasses

Aplega els treballs del dissenyador gràfic i historiador del disseny Enric Satué, relacionats amb el món del vi, que ha realitzat al llarg de la seva carrera. Una part són coneguts, però d’altres són inèdits. Els dissenys són acompanyats per tretze relats autobiogràfics que s’hi relacionen, extrets de diferents llibres publicats per Satué: un catàleg de l’obra d’Antoni Miralda, Cròniques de disseny amb gust de menta, vainilla i xocolata i Un llop a la vora del foc, a més d’un llibre inèdit que l’autor té en preparació.

*El 21 de novembre a les llibreries.

* Però si us feu subscriptors, sereu els primers de rebre els llibres a casa i a un preu més econòmic.

1-O TRENTA POETES PER LA LLIBERTAT


Pocs dies després dels fets del primer d’octubre del 2017, VilaWeb va començar a publicar la sèrie ‘Proclames de llibertat’. Cada dia, durant dos mesos, VilaWeb va publicar un poema o una imatge plàstica creada per poetes i artistes visuals d’aquest país denunciant els fets de l’1-O o bé compartint la mobilització popular als carrers, la vaga general, la declaració de la República.
La intenció de la sèrie era donar visibilitat als creadors, a la seva reacció des de l’art, també des de la immediatesa dels fets, des de l’impacte que els causaven tots aquells esdeveniments i episodis. De tota aquella mirada col·lectiva del món de l’art, en aquest volum n’hem aplegat els poemes. Hi trobem la poesia de Dolors Miquel, Enric Casasses, Sebastià Perelló, Lluís Solà, David Caño, Miquel Desclot, Ester Xargay, Biel Mesquida, Carles Rebassa, Anna Gual, Biel Barnils, Jaume Subirana, Pau Vadell, Joan Todó, Jaume C. Pons Alorda, Andreu Subirats, Lucia Pietrelli, Jordi Valls, Celdoni Fonoll, Antònia Vicens, Anna Pantinat, Emili Sánchez-Rubio, Hilari de Cara, Manel Ollé, Vicenç Altaió, víctor bonetarbolí, Joan M. Minguet Batllori, Laia Martinez Lopez, Ricard Mirabete, Perejaume i dues obres visuals que obren i tanquen el llibre, la primera de Marga Ximenez i la darrera de Frederic Perers.
Són trenta poemes plens d’immediatesa i alhora d’intensitat creativa, són mirades que ens ajudaran, de ben segur, a recordar aquelles setmanes, a recuperar emocions sentides, a reflexionar però també a agafar forces per a continuar un combat que només pot acabar amb la victòria del poble, d’aquest poble en sentit planer, acollidor, incitador que Vicent Andrés Estellés va definir dient que no érem res si no n’érem.