Apunta’t a la nostra newsletter

Rebràs periòdicament informació de totes les activitats vinculades a Vibop: novetats editorials, sessions de Literatures amb sentits, programació de la Nit de la Pansa blanca, calendari dels Tasts narrats…

ELS LLIBRES DE VIBOP A LA PREMSA

La periodista gastronòmica Carme Gassull ha inclòs les dues darreres plaquettes de la col·lecció Envinats en un recull de propostes literàries dedicades al món del vi: ‘7 títols per posar a to el cos’. Diu: «De Vibop edicions, i de la col·lecció Envinats, de la periodista Montse Serra, ja us n’havíem parlat (http://www.laconca51.cat/envinats-llibres-gaudir-vi-cultura-petits-glops/). Si ens vau llegir i us va agradar, no la podeu deixar pas a mitges ara! Completeu-la amb els les dues noves ‘plaquettes’ que acaben d’aparèixer al mercat: ‘Vins, vinets i vinasses’ recull l’obra del dissenyador gràfic Enric Satué al sector del vi i dels destil·lats (amb alguns treballs inèdits) i fragments procedents de relats diversos; mentre que ‘Vins de memòria’ aplega articles de caràcter autobiogràfic de personatges destacats de diferents camps, on el vi juga un paper important, publicats al llarg de deu anys a la revista Papers de Vi.» Us recomanem que llegiu l’article sencer.


L’escriptor i gastrònom Joan Garí ha escrit al diari La Veu del País Valencià una magnífica ressenya de Les olors en la literatura.


 

ACTIVITATS DINS DEL PROGRAMA BIBLIOTEQUES AMB DO
DE LA BIBLIOTECA FERRER I GUÀRDIA D’ALELLA, MARÇ 2019


11 de març, a les 19.30 a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia d’Alella
Narcís Comadira, Francesc Eiximenis, Enric Satué protagonistes de les darreres plaquettes de la col·lecció Envinats de Vibop Edicions
Presentació de les plaquettes de la col·lecció Envinats del segell Vibop Edicions.
Número 4: Vins, vinets i vinasses, d’Enric Satué.
Número 5: A taula amb Francesc Eiximenis. Com beure i menjar a l’Edat Mitjana, de Cristina Armengol.
Número 6: Els raïms immortals i altres textos, de Narcís Comadira.
Intervindran en l’acte els autors Enric Satué, Cristina Armengol i Narcís Comadira i l’editora, Montserrat Serra. Maridarem cada plaquette amb un vi de la DO Alella.

* Si us feu subscriptors, de la col·lecció Envinats sereu els primers de rebre els llibres a casa i a un preu més econòmic.


22 de març, a les 18.30, a l’antiga cuina de Can Magarola d’Alella

Tast narrat: Què es menjava i es bevia a la masia de Can Magarola al segle XVIII? El conreu de la vinya i l’horta és un paisatge heretat, avui sinònim de qualitat de vida

Un document d’arxiu ens ajudarà a viatjar en el temps fins al 1723. Visitarem la masia de Can Magarola a través d’un inventari detallat de béns. Què s’hi podia trobar que tingués relació amb la cuina i els conreus? Tot l’entorn de Can Magarola eren vinyes fins als anys seixanta del segle XX. Avui, els pins, les alzines i els xalets substitueixen la vinya. Però el conreu de la vinya ha perviscut i avui ens aporta singularitat, caràcter i qualitat de vida en aquest territori al costat de la metròpolis.
Com en les anteriors edicions, un relat vinculat amb la vinya i el vi del nostre territori es marida amb diferents vins de la DO Alella i amb uns tastets gastronòmics.
Amb la historiadora Cristina Armengol, la periodista Montserrat Serra i els tastets a càrrec de la cuinera Marta Bofill.
Preu: 10 €. Inscripció prèvia a la biblioteca. Places limitades.


27 de març, a les 19.30, a la biblioteca Ferrer i Guàrdia d’Alella

Literatures amb sentits (51): Pere Calders
Coincidint amb la publicació de tots els contes de Pere Calders per part de l’editorial Rosa dels Vents, parlarem d’aquest autor singular, sorprenent, divertit, imaginatiu, àcid i tendre alhora. Un dels grans de la literatura catalana del segle XX. Ho farem amb la seva filla, Tessa Calders, la seva néta Diana Coromines i l’editor, Joan Riambau.
Els contes de Pere Calders són editats en dos volums i il·lustrats per Ignasi Font.

1-O TRENTA POETES PER LA LLIBERTAT 2a EDICIÓ!


Pocs dies després dels fets del primer d’octubre del 2017, VilaWeb va començar a publicar la sèrie ‘Proclames de llibertat’. Cada dia, durant dos mesos, VilaWeb va publicar un poema o una imatge plàstica creada per poetes i artistes visuals d’aquest país denunciant els fets de l’1-O o bé compartint la mobilització popular als carrers, la vaga general, la declaració de la República.
La intenció de la sèrie era donar visibilitat als creadors, a la seva reacció des de l’art, també des de la immediatesa dels fets, des de l’impacte que els causaven tots aquells esdeveniments i episodis. De tota aquella mirada col·lectiva del món de l’art, en aquest volum n’hem aplegat els poemes. Hi trobem la poesia de Dolors Miquel, Enric Casasses, Sebastià Perelló, Lluís Solà, David Caño, Miquel Desclot, Ester Xargay, Biel Mesquida, Carles Rebassa, Anna Gual, Biel Barnils, Jaume Subirana, Pau Vadell, Joan Todó, Jaume C. Pons Alorda, Andreu Subirats, Lucia Pietrelli, Jordi Valls, Celdoni Fonoll, Antònia Vicens, Anna Pantinat, Emili Sánchez-Rubio, Hilari de Cara, Manel Ollé, Vicenç Altaió, víctor bonetarbolí, Joan M. Minguet Batllori, Laia Martinez Lopez, Ricard Mirabete, Perejaume i dues obres visuals que obren i tanquen el llibre, la primera de Marga Ximenez i la darrera de Frederic Perers.
Són trenta poemes plens d’immediatesa i alhora d’intensitat creativa, són mirades que ens ajudaran, de ben segur, a recordar aquelles setmanes, a recuperar emocions sentides, a reflexionar però també a agafar forces per a continuar un combat que només pot acabar amb la victòria del poble, d’aquest poble en sentit planer, acollidor, incitador que Vicent Andrés Estellés va definir dient que no érem res si no n’érem.